Nieuws

Survival

Overleven in de Zweedse wildernis

Ons tweejaarlijks survivalweekend beleefden we dit jaar in Zweden bij Richard en Anita. Zij hadden twee bushcraft gidsen geregeld, die ons drie dagen zouden begeleiden tijdens ons avontuur in het bos.
Aangekomen in Hollandslän werden we in groepen van vier verdeeld en gingen we na de briefing met niets anders dan een mes, touw en de kleding die we droegen lopend op pad. Onderweg verzamelden we allerlei zaken, die we dachten nodig te hebben tijdens ons verblijf.  Op plaats van bestemming werden we aan het werk gezet om met materialen uit de natuur een onderkomen te bouwen en voor ons eten en vooral drinken te zorgen. Al doende leerden we de skills om te overleven in de wildernis en voor dat je lichamelijk en geestelijk meer aan kan dan je denkt.
Al met al een ervaring rijker. Een aantal van ons houden het hierbij, maar een aantal zijn nieuwsgierig naar fase 2 (een week overleven) en fase 3 (een week of langer in de winter).
Advertentie
Vakantiehuis

Retro logeren in Zweden?

Vanaf april 2020 verhuren we een retro vakantiehuis!

Op 75 meter van Linnesjön staat ons retro natuurhuisje. Gebouwd in 1975 en de inrichting is nog precies zo, maar wel gemoderniseerd, zodat alle genoegens van de tegenwoordige tijd aanwezig zijn. Een omheinde tuin van 1275m2 een terras op de zonkant. Op koude avonden kun je de open haard aansteken en op zonnige dagen leef je heerlijk buiten.

Griggatorp ligt in de gemeente Sävsjö en heet een groene gemeente te zijn. Dat komt door de mooie groene omgeving, de frisse lucht, grote bossen en de vele meren in de omgeving. Het dorp zelf heeft een leuk dorpsplein, waarop elke vrijdag een markt is. Ook zijn de mensen in Sävsjö sportief; sportvelden, sporthal, zwembad, ijshal, manege en een skihelling en verlichte langlaufloipes in koude winters.

Geen categorie

Verslag van Tjas

In de laatste week van augustus hebben een aantal rijders van onder andere Team ITBB/Tjas (Jochem Kerssies, Michael Groot, Bouwe Kuin en Coen Stellinga), Team Speelman/Haak (Vera Otten) en Team Stouwdam (Guido van Gelder en Luuk Loohuis) een trainingsweek in Unnaryd gehad. ITBB/Tjas sponsor Pouwrent Groningen heeft de groep van busjes voorzien voor de reis naar Zweden.

Aangekomen in Unnaryd werden de rijders hartelijk ontvangen door Richard van Kempen en Anita Kerkhof in B&B Hollands Län i Hallands Län. De oud-marathonschaatser is in 2017 samen met zijn vrouw vertrokken richting Zweden om daar zijn werk als rietdekker voort te zetten en om een pittoreske B&B te beginnen.

Toen het huis werd gekocht was het een bouwval , die niet bewoonbaar was. Inmiddels is het een mooi, typisch Zweeds huis geworden waar de rijders goed kunnen vertoeven. We zijn zelfs alle dagen voorzien van taart bij de koffie; Anita is écht een topgastvrouw!

De rijders van de verschillende ploegen hebben de afgelopen week zowel veel gefietst als droogtrainingen gedaan. Richard is meerdere keren met veel plezier meegefietst om de mooie wegen van Zweden te laten zien en om vele mooie schaatsverhalen van vroeger te vertellen aan de jongere generatie. Zijn passie en ervaring van de schaatswereld geeft de jongens extra veel moraal. Door samen te trainen maken ze elkaar sterker, zodat ze straks in het winterseizoen de wedstrijden nog meer kleur kunnen geven.

Fotoalbum, Winter

Winters in Unnaryd

Hoi allen!

Voor de natuur is het bezoeken van Unnaryd in Zweden zeker de moeite waard in elk seizoen. De zomers zijn lekker warm, de herfst kleurrijk en de winters sprookjesachtig mooi. Afgelopen weken hebben wij mogen genieten van de gevallen sneeuw. Niet alleen gaf dit een kerstgevoel, maar ook de nodige wintersporten werden beoefend.

Een prachtige plek om ook ’s winters te vertoeven! Er is genoeg te doen om jezelf bij ons te vermaken. Bekijk hieronder de beelden van afgelopen weken: Winters in Unnaryd.